miercuri, 10 august 2011

Dinti albi pentru o nunta de vis

Se apropie nunta si vrei sa ai dinti albi si stralucitori pentru a da bine in poze ?




Tratamente pentru dinti mai albi

Iata care ar fi cateva din metodele de obtinere a unor dinti mult mai albi, decat cu clasicele tehnici de albire si recomandarile medicilor dentisti in ceea ce priveste o igiena orala corecta:

1. Albirea profesionala a dintilor, folosind tehnologia cu laser

Estetica dentara are un aliat puternic in tehnologia moderna. Astfel incat metodele de albire a dintilor au progresat catre urmatorul nivel: utilizarea tehnologiei laser.

Aceasta metoda este necesara in special cand medicul dentist trebuie sa trateze dinti cu un aspect mult deteriorat (discromii foarte pronuntate), unde alte metode ar esua. Timpul scurt in care se deruleaza tratamentul (aproximativ 60-90 minute) este un alt factor de atractie al clientilor.
Principiul acestei metode nu este diferent de alte metode de albire chimica a dintilor, insa efectele sale sunt puternic vizibile, procedura este mult mai rapida, iar rezultatele sunt de lunga durata (cel putin 2-3 ani) .

Se aplica o protectie pentru gingii si buze, pentru a nu afecta tesuturile acetora (arsuri, iritari datorita actiunii laserului) si un gel special (chimical) pe dinti. Diferenta fata de celelaalte geluri de albire a dintilor este concetratia si densitatea mai ridicate, continand o serie de particule (perhidrol = apa oxigenata) ce sunt activate de raza laser. In momentul activarii acestuia sub efectul laserului, acesta penetreaza smaltul dintilor si in mod delicat indeparteaza petele si coloratiile anormale ale dintilor, lasandu-i sanatosi si stralucitori.

In cazul in care aveti dinti sensibili, se recomanda ca sedinta (unica) sa fie divizata in cateva sedinte mai scurte. Daca insa suferiti de o sensibilitate dentara crescuta nu se recomanda utilizarea acestei metode, eventual tratarea sensibilitatii dentare si abia apoi cereti parerea medicului dentist.

Inainte de realizarea acestei proceduri dintii trebuie curatati: detartraj si periaj profesionist.
Metoda nu actioneaza asupra dintilor artificiali, deci nu puteti aplica aceasta metoda pentru implanturi, plombe sau coroane dentare.

Aceste tratamente de albire profesionista sunt considerate sigure, cu riscuri minime daca sunt efectuate corespunzator, mult mai eficiente (5-10 ori mai eficiente decat produsele comerciale) si au ca rezultat obtinerea unor dinti mai albi cu 7-10 nuante , garantand o longevitate de cativa ani (in conditiile respectarii unei igiene orale adecvate) .
Tratamentul de albire cu laser este recomandat persoanelor care au dinti si gingii sanatoase, ce nu necesita si alte corectii sau restaurari dentare.

2. Implanturile dentare ocupa si ele un loc special in estetica dentara, inlocuind restaurarile ce nu ofera un aspect natural dintilor. Este un procedeu de a inlocui dinti lipsa, fara insa ca acest lucru sa fie observabil.

Materialele din care este confectionata coroana dentara atasata implantului endo-osos are un aspect natural, nuanta cat mai apropiata de cea existenta a dintilor vecini. Aceasta metoda nu implica si vatamarea dintilor adiacenti (ca in cazul puntilor dentare) si nu impune o limita in ceea ce priveste numarul implanturilor posibile (daca structura osoasa de sustinere permite). Dinti perfecti, arcade armonioase va vor oferi zambetul care vi se potriveste si pe care il meritati.
Longevitatea acestuia este de 8-10 ani.

3. Fatetarea dentara – cel mai celebru zambet la Hollywood.

Dinti cu strugareata, fracturati sau ciobiti, dinti frontali inestetici, toate pot fi reparate intr-o clipita de fatetele dentare, obtinand un efect spectaculos.
Scopurile acestui tip de restaurare sunt obtinerea unor cromatici, texturi si morfologii cat mai naturale (se adreseaza atat celor care doresc doar dinti mai albi, stralucitori cat si celor care au nevoie de corectarea unor probleme de forma ale dintilor) .
Obtinerea fatetelor de portelan implica indepartarea unui strat subtire din smaltul dintilor cu aspect nedorit (datorita acestui fapt procesul este ireversibil) . Acestea sunt confectionate in laborator, unde se aplica pe o foita de platina diferite nuante laptoase de ceramica, in straturi. Dupa arderea in cuptor, foita de platina este indepartata, rezultand o crusta subtire din ceramica translucida cu un aspect identic cu cel al smaltului. Se poate spune ca prin aceste fatete are loc o imbunatatire a smaltului real, deoarece prin noua structura saliva nu poate penetra, dintele nu se mai pateaza, culoarea si stralucirea ramanand aceleasi pentru 10-15 ani (urmand recomandarile de ingrijire ale medicului dentist) . Fatetele de portelan sunt atasate in final de dinte prin intermediul unui bonding de inalta tehnologie. In plus, bacteriile nu se pot atasa de aceasta suprafata extrem de dura, dintii ramanand curati si netezi la atingerea cu limba. Intreg procesul este foarte usor de tolerat de catre pacient, fiind bio-compatibil.
Fatetele dentare asigura continuitatea si pozitia corecta a danturii, obtinerea unor dinti mai albi decat nuanta lor originala, reconturarea acestora, armonizarea cu expresia faciala. Rezultatul? Un nou chip: unul pe care se citeste multumirea si increderea.

O varianta extinsa a fatetelor este coroana din ceramica, conceputa ca alternativa pentru cei care au probleme legate de forma dintilor, ce imbraca dintele in totalitate si ce prezinta aceleasi caracteristici.
Cu ajutorul acestor mijloace medicul dentist reuseste sa modifice culoarea dintilor, forma lor, linia surasului si per total se obtine o schimbare esentiala a expresiei faciale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu